BmOnline, det politiske Norge?

Les mer om :

 • krigen

  Norges grunnlov:

 • § 1

 • § 112

  Straffeloven:

 • § 83

  Folkeaksjonen mot EU-medlemskap

   

 • Diskusjons- forum.

 • Send din e-post til BmOnline om meninger i innv.politikken.
 • Alle henvendelser blir behandlet seriøst. Du kan selv velge om du vil være anonym. Saklig kritikk kommer på trykk.
 • Kjemp for alt hva du har kjært, dø om så det gjelder...

  Regjeringen bidrar selv til riksrett

  Hovedsiden

  Synnøve F Taftø

 • Likestillingens tveeggede sverd.

  Innlegget ble skrevet 1. des. 1994.

  Likestilling og rett til arbeide i 1990-åra?

  Herr redaktør, som kjent er flere av oss blitt belært med store bokstaver hvor fint foregangsland Norge er foran noen annen innen likestilling og rett til arbeide. Norge er det mest moderne og demokratisk enn noe annet land i verden?

  Det vil liksom ingen ende ta alt skrytet og velmenede skriverier i lover og tidsskrifter, våre Regjeringssjefer og hele staben. Men hva skjer?

  Det er et helt nitrist bilde som avtegner seg når du går etter i sømmene.

  I alle averteringer står det med heslig og nesten provoserende tekst at kvinner oppfordres til å søke. Dette er å be den lille jenta om å målbinde kongen og hele riket- som vi kjenner godt til fra virkelige eventyr. Men sannheten er faktisk at hele den storslåtte likestillingen er et enda mer virkelig eventyr. En stor bedrift i fylkeskommunen og en mindre i samme etat gjorde slik:

  For de som liker eventyr kan lese videre -de som vet den nydelige slutten kan la det være.

  Kona søkte jobb i Tromsø, på en av de stødige bedrifter i mils omkrets. Kona var gravid og jeg sa: "Den jobben trenger du ikke prøve å søke på engang i din tilstand, og i tilfelle du gjør det bør du i hvertfall ikke si at du er gravid." Ja, kona søkte og fikk jobben, " ja der ser du sa jeg -og nå kan du ta telefonen og si hvordan ståa er, og da er du uten jobb".

  Ganske riktig, vårt flotte likestillingssystem har ikke bruk for kjerringer som blir gravide. Men eventyret er helt ulikt de vanlige og kjedelige vi vanligvis leser om. Fortsettelsen er mye verre. Kona ble anbefalt å trekke tilbake sin søknad -tro det eller ikke men sant er det, som Askeladden sa. Jeg sa: " Nå må du gi deg, du vil vel ikke trekke søknaden tilbake?" "Jo, sa kona, det er ikke noe morro å presse seg på de der sure sjefene -og uønsket i tillegg."

  Ja, direktør her har du en kjempeoppgave -ikke vet jeg hvordan du i dette eventyret skal klare å få bygda på småveier med en slik holdning¨ Ser ut til at du må ta bleievasken sjøl?

  Så kommer pølsa med det rare i, og den er faktisk ikke spiselig, det kan jeg skrive ....på.

  Gud ville det annerledes, ihvertfall fikk ikke den sjefen det slik han hadde tenkt seg, neste søker var om dere ikke tror det -en nydelig kvinne. Ja, ikke noe galt i det -det var bare det at hun sa ikke ifra om ståa -hun bare "tok seg til rette", kan man si -og etter kort tid var magen under haka. Øyan var nok stor da den samme sjefen fikk nyheten ved selvsyn -for så fort går det jo ikke å få sakene i orden. Denne damen fikk ikke beskjed om å trekke sin søknad -og enda er ikke eventyret slutt. Det som var toppen var at hun fikk tvillinger -og gjett hvem som lo -riktig -kjerringa -og sjefen for den stillinga i fylkeskomm. måtte pent hente inn en vikar som selvfølgelig kostet den slukne kassen noen lusne ører, og det ble dobbelt så dyrt fordi de som har tvillinger har krav på litt mere fri.

  Min kone ler ennå og hun vet at det var henne som var den beste til jobben men som ikke fikk den fordi samfunnet har andre og viktigere ting å tenke på. Så kjære Gro og resten av dere i den samme salen -det er helt forferdelig at man skal ha personer som kaller seg ledere - i 1990 og ikke ha mer mellom ørene enn trollet i eventyret? Likestilling a la 1500 tallet. Om ikke dette var nok så lå både min kone og den andre på samme rom etter at de hadde født.

  Det er forresten en liten ting til i disse likestillings tider- husk nå alle dere som har ekstra hjelp og vikarer i stillinger -la disse for all del ikke sitte hjemme nå før jul, for at dere skal få den feite julelønna for dere sjøl- og enda til putte de samme vikarer inn i jule helga " for liksom

  å være grei." Det passer seg liksom ikke -får litt dårlig søvn av slikt. Har dere kommentarer, hjertelig tilstede og god jul til alle sammen -udugelige kjerringer. For det er vel sannheten siden likestillingen ikke er kommet lengere? Videre kan man i dag spørre om frekkhetens nådegave har noen ende? Dagens hodejegere oppfordrer våre nydelige damer som søker jobb å si ifra om de har tenkt å bli gravide like etter tilsetting. Det er bare en ting å si, fortell aldri hva som foregår under dynen hjemme. Nå forsøker hodejegerfirmaer å gjøre det stuerent å være frekk å spørre ut damen om hennes privatliv. Damen oppfordres av meg å holde kjeft. Det er meget prisverdig at damer får barn. Jeg hadde tenkt meg at staten skulle betale 100.000 kr for hvert barn som ble født. Dette for nettopp å sikre rekrutteringen, da dagens folketall er synkende.

  Ps: Dette stykket kom i avisen Nordlys og vakte stor oppstandelse i de fisefine kretser, Fylkeskommunen. Men sannheten rundt dette er slik og værre enn som her beskrevet. Likestillingen har liksom bare vært på papiret og noen få kjærringer ble skjøvet foran som noen gode eksempler, j.f.r. GRO Harlem Brundtland. Noe værre kan det ikke bli. LA aldri kjærringer få lederverv bare fordi dem har noe annet mellom bena. Det er ikke det som er avgjørende for å gjøre en god jobb. Det er mella øra målingen skal finne sted!

  Bjørgulf Mortensen

  Så mottoet er: Fortell aldri en sjel hva som foregår i ditt privatliv, slik at systemet lettere skal få "suge pengene" ut av deg. Profitten havner andre steder, din nydelige kontrafei blir ikke tatt hensyn til idet du forteller at du er gravid, da er du null verdt.

  Likestillingskjærringene holdt et sabla liv etter at jeg hadde dette i Nordlys. Men det gav seg ganske fort. Kanskje losjene kan bidra til at kjerringene får sine 100. 000 pr fødte barn, skal se at da slipper hodejegerne å stille nærgående spørsmål, noen bedre?

  Enda sliter likestillingsombudet Kristin Mile med å få endene til å møtes. I dag 11 år etter at jeg skrev dette, har det ikke skjedd noen verdens ting.
  Norge er likevel ikke verdens beste land å bo i, det er bare noen som skriver det av hensyn til sin egen skryteliste.

  NEI til FRI ABORT!

  ca 14.000 fostre er blitt avlivet pr år i Norge siden 1978, da Gro H Brundland innførte fri abort, en stor skam!!

  Her er også en link til en meget tvilsom side, som bl.a mest av alt vil at du skal finne ut om du er sexy.  Les i den ganle gjesteboken

  http://BmOnline.no

  Design: Bjørgulf©Mortensen
  Gjengivelse kun tillatt ved henvisning til kilden, øvrig bruk ved henvendelse til BMO.
  Lov om opphavsrett
  Oppdatert 15.11-2005