BmOnline politiske forum

 

Alt for Norge

[IMAGE]

Barnehager og tobbaksrøyk

Det er med vemod jeg ser voksne mennesker tale for sin syke mor i denne sammenhengen.

Jeg håper virkelig at det over tid vil bli slik at folk som tar ansvar søker slike stillinger.

D.v.s. at alle som ikke røyker bør få fortrinnsrett til å få jobb i slike, «utsatte» stillinger.

Unnskyld uttrykket, men man skulle tro at mange nærmest mener at de er født med sneipen i kjeften. Selvfølgelig skulle alle lærerne og førskolelærerne vært røykfri, det får være målet. Der har Gro H. Brundtland en viktig oppgave i WHO, men det er å håpe at Gro fjerner cannabis og de andre sentralstimulerende stoffer på samme måte.

Det vil si at naturlig avgang er måten å fjerne problemene på. Videre er det skjønt å se at mange unge i dag er røykfrie, de har fått den rette lærdommen. Det er bare å håpe at dette har en signaleffekt mot andre ulovlige rusgifter. (Narkotika) smuglersprit, metanolsprit, GHB osv.

Myten om at røykerne er så steike blide kan jeg godt forstå det er akkurat som med spriten, jo mer jo gladere blir man, men det finnes jo unntak for regelen skal
være visst, som med alt annet. Men en ting er vi enige om -den nikotinen bestemmer så altfor meget over manges hverdag. Men denne myten får seg en trøkk når røyken uteblir 1-2 timer. Jeg ser meget skjelden at en røker klarer å avholde seg i 25 minutter. Da er nikotindjevelen der og klør dem i øret.

De blir så sure og aggresive at jeg vil si at de er en fare for omgivlesene i gitte situasjoner.

Det er mange som ønsker å slutte, men det er ikke like lett å slutte som å begynne. Derfor er det å sette kreftene inn på å få flest mulig unge til ikke å begynne
som er den rette veien å gå. Jeg bruker å ta den, nei de som har begynt er ferdig -bare for å gi dem en pekepinne om hvilken pinne det er som bestemmer i deres liv.

Men til de som har begynt å stumpe den er det bare å si, flott -du er på rett vei. Vi vet at mange som har sluttet er de mest innbitte røykemotstanderne på kloden.
Det er jo forståelig.

Det er jo samtidig morro å ta frem de bedriftene som gav kr 10.000,- i premie til de som klarte å slutte. De som ikke røkte fikk 20.000,- Det skal lønne seg å ikke røyke på arbeidsplassen, som noen har funnet ut.

Nikotinen har skylden for mye elendighet på arbeidsplassene omkring, og jeg vil si -de som sutrer over at de ikke får røyke, de er egentlig meget syke og trenger et røykerom hvor de kan stagge sin abstinens i fred og ro og la andre være i fred for sin stygge last.
Stygge fordi altfor mange gir blanke fan i hvor de røker, små barn, andre menneskers ve og vel gir noen av disse- en god dag i.
Men jeg vil også si at det finnes noen hyggelige røkere som tar hensyn til andre, men de er desverre en "utdøende rase".

Og så lenge det finnes slike mennesker med slike laster da bør man ha et røkerom som er 100% tett slik at røkerne kan kose seg i fred og ro med sitt lystige humør.

Det er også forsmedelig å se at personell, ansatte, på institusjoner stå i døråpningen og røyke. Er de ikke klar over at røken kommer inn? Det heter seg i loven at
det er forbudt å røke innenfor 50 meter fra døren til intstitusjonen. Men hva ser man? Joda, like utenfor døren er det i beste fall et stort norgesglass med
gamle sneiper, hvor der står noen stoler og bord, det nye røykerommet? Trist er det, fordi det hadde vært bedre om dette ble skjult for omverdenen. INNENDØRS.

Lykke til med å stumpe røyken, du klarer det hvis du vil. Jeg satt selv på spiserommet og måtte i mange år bare godta de fleste som nektet å følge arbeidsmiljøloven. Da ble du frøsset ut hvis du mukket mot fagforeningssluskene, de er noen sleipe jævler. Likeså disse hyggelige verneombudene, bare på papiret -hele bunten. Det var på en statlig arbeidsplass, ja i 30 år.

Her om dagen traff jeg på en dame på hurtigruten som fortalte meg at hun hadde prøvd å slutte 3 ganger, men at hun ikke klarte. Da fortalte jeg henne at hvis jeg la mine hender på henne, så ville hun kanskje få uante krefter fra det høye til å klare det. JA, hun ville at jeg skulle gjøre det. Damen ble god og varm, ja svetten kom i perler på hennes panne. Nikotindjevelen ble befalt ut av henne og ned i helvetet i Jesu navn. Amen!

Så om du også leser dette og vil ha hjelp, ta kontakt. Dette er ved tro og nåde i Jesu navn.

ps: Det er gratis.


Av : Bjørgulf Mortensen.


Familien splittes mer og mer, nasjonene skal opphøre. Her kan du lese hva Tor tenker om dette, barnehager m.v.Her er motivasjon til å stumpe røyken!

Debattforum BmOnline

Les eller skriv i gjesteboken.

Se hva Arbeiderpartiregjeringen gjorde med Synnøve.

Fedrelandet BmOnline,16.11.1998


BmOnline dokumentoversikt
BmOnline Arkiv.
Folkeaksjonen mot EU medlemskap
Den gamle gjesteboken på SOl, som ble slettet.
OSLO volden øker.
Kriminelle innvandrere, ut med dem!
SULITJELMA BERGVERK, en styrt nedleggelse.
Sosialistenes 10 bud om moral: RV,SV,AkP,AuF,AP, LO
AP har skapt enda større skille ved å særbehandle innvandrerne!!
Brevet til statsminister Gro H. Brundtland. Les det utrolige fattige svaret fra Gro!
[IMAGE]
Design: Bjørgulf Mortensen
Gjengivelse kun tillatt ved henvisning til kilden, øvrig bruk ved henvendelse til BMO.
Lov om opphavsrett